Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Matki pszczele CARNICA - Austria - sprawdzone czerwienie


Przedmiotem ogłoszenia są
matki pszczele rasy CARNICA (Krainka)

linia IMEGO (matka reprodukcyjna pochodzi z Austrii),
unasiennione naturalnie,
sprawdzone czerwienie,
dostępne od ręki!

Cena:
- do końca sierpnia - 70 zł
- od września - 80 zł

Charakterystykę rasy i linii:
- wysoka wydajność miodowa,
- oporność na niskie temperatury,
- odporność na varrozę,
- wysoka łagodność (dzięki niej my, nasze dzieci i sąsiedzi cieszymy się naszymi pszczółkami)…

Matki hodowane są w rodzinie pszczelej (naturalne środowisko), bez użycia cieplarek. Po wylęganiu poddawane są selekcji (wagowa, wizualna) i znakowane opalitkiem w kolorze odpowiednim do bieżącego roku - zielony. Po zapłodnieniu - kontrola czerwienia.

Wysyłka
- W dniach: pn, wt, śr.
- Paczka wartościowa priorytetowa (20 zł) lub paczkomat InPost (20 zł).

Płatność
- Wyłącznie przedpłata na konto, ze względu na zdecydowanie niższy koszt wysyłki (np. koszt wysyłki matek za pobraniem wynosi około 65 zł).

Możliwy jest odbiór osobisty we Wrocławiu
- Po wcześniejszym umówieniu się.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 3752

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (26 Sierpnia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Sałatka z kurczakiem, marynowanym pieprzem i miodem

Wieprzowe polędwiczki miodowo-musztardowe

Żeberka w sosie czosnkowo-miodowym

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym