Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Matki pszczele CARNICA - Austria - sprawdzone czerwienie


Przedmiotem ogłoszenia są
matki pszczele rasy CARNICA (Krainka)

linia IMEGO (matka reprodukcyjna pochodzi z Austrii),
unasiennione naturalnie,
sprawdzone czerwienie,
dostępne od ręki!

Cena:
- do końca sierpnia - 70 zł
- od września - 80 zł

Charakterystykę rasy i linii:
- wysoka wydajność miodowa,
- oporność na niskie temperatury,
- odporność na varrozę,
- wysoka łagodność (dzięki niej my, nasze dzieci i sąsiedzi cieszymy się naszymi pszczółkami)…

Matki hodowane są w rodzinie pszczelej (naturalne środowisko), bez użycia cieplarek. Po wylęganiu poddawane są selekcji (wagowa, wizualna) i znakowane opalitkiem w kolorze odpowiednim do bieżącego roku - zielony. Po zapłodnieniu - kontrola czerwienia.

Wysyłka
- W dniach: pn, wt, śr.
- Paczka wartościowa priorytetowa (20 zł) lub paczkomat InPost (20 zł).

Płatność
- Wyłącznie przedpłata na konto, ze względu na zdecydowanie niższy koszt wysyłki (np. koszt wysyłki matek za pobraniem wynosi około 65 zł).

Możliwy jest odbiór osobisty we Wrocławiu
- Po wcześniejszym umówieniu się.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 4252

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (26 Sierpnia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Nalewka jaśminowa z miodem

Bananowe chipsy z miodem

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.