Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

[Sprzedam] Roje z leśnej pasieki od Franciszka.


Witam,
nazywam się Franciszek, jestem pszczelarzem z pasją i 30-letnim doświadczeniem. Moja pasieka stoi w lesie od ok 30 lat.Pasieka z tradycją, gdyż została przejęta przeze mnie od emerytowanego leśnika-pszczelarza, który także prowadził rodziny pszczele w środowisku leśnym.
Moje pszczoły latają na pożytek przy temperaturach niższych, niż pszczoły krzyżowane. Są to aktywne, silne, zdrowe roje, które prowadzę bez leków, bez inseminacji, bez nowoczesnych technologii. Dotychczas nie stwierdzono chorób w moich rojach.
Pszczoły czerwią 10 m-cy w roku (oprócz list.i grudnia).
Przeglądy robię bardzo rzadko (dopiero w okresie rojenia), nie ingeruję bez potrzeby. Miód wybieram tylko z miodni (nigdy z gniazda). Nie wybieram także pyłku, by nie osłabiać rodzin. Takie prowadzenie pasieki stanowi o wysokiej zdrowotności pszczół.

Sprzedaję tylko roje (ze starymi lub młodymi matkami), nie robię odkładów.

Cena 250 zł za rój.

Proszę o tel. 503-58-2222
Tylko odbiór własny.
Służę pomocą i wskazówkami w pierwszych tygodniach po zakupie rójek.
Na maile ani smsy niestety nie odpowiadam.
Zapraszam do kontaktu.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1504

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (28 Marca 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

BeePower – Be or not to be, depends on a bee!

Opowiemy faktów full, jak w biznesie działa ul

Enactus WSZiB i Portal Pszczelarski

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Kaczka po mazursku

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Piernik sułtański

Bastani – perskie lody szafranowe

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor