Portal Pszczelarski

[Sprzedam] MATKI PSZCZELE


Witam.
Do zaoferowania mam matki z własnego wychowu córki po matce Sklenar 47/g/10 oraz matki rasy Kraińskiej (Apis mellifera carnica) od niemieckiego pszczelarza u którego byłem na praktyce pszczelarskiej. Pszczoła ta ceniona jest u niemieckich pszczelarzy ze względu na:
1.Delikatność i brak agresywności.
2.Może być hodowana w środowisku miejskim o dużym zagęszczeniu.
3.Zdolność do szybkiej odbudowy kolonii po zimowli.
4.Odporna na choroby czerwiu
5.Robotnice żyją do 12% dłużej niż pszczoły innych ras
Po prostu dobra niemiecka pszczoła. Polecam bardzo.

Matki są dostępne w cenie:
- matka nieunasiennione 15zł
- matka unasienniona ze sprawdzonym czerwieniem 60zł

Z pszczelarskimi pozdrowieniami:
Bartnik Opolski

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2086

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (12 Marca 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Łosoś w musztardzie i miodzie

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Ciasteczka imbirowe z miodem

Pierniczki na miodzie

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja