Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Ocieplenia górne - poduszki - ekologiczne


Witam.
Mam do zaoferowania górne ocieplenia do uli w formie poduszek z bawełnianej tkaniny wypełnionych ciętą słomą (sieczką).
Wymiary poduszki do ula wielkopolskiego to 42x42 cm (+/- 2 cm, używamy takich w naszej pasiece - wchodzą dość ciasno),
ale mogę przygotować dowolny rozmiar do innych typów uli (Np. Wielkopolski 12 ramk/Dadant 10 ramk. 42x50cm; Warszawski zwykły - 60x37cm; Warszawski poszerzany 60x43cm; dadnat 57x52cm; Dadant 12ramkowy 50x50cm).
Grubość poduszki około 7-8 cm
Poduszki są z trzech stron szyte podwójnym szwem od wewnątrz i z jednej strony również podwójnym szwem z zewnątrz.
Poduszki takie od lat stosujemy z mężem w naszej pasiece i jak dotąd nie znaleźliśmy lepszego rozwiązania.
Grubość tkaniny (ok 220 g/m2) powoduje, że poduszki "oddychają" a jednocześnie są bardzo trwałe.
Brak drewnianej ramki sprawia, że ocieplenie daje się łatwo układać dzięki czemu można je zastosować również do położenia na słoiku z syropem, na porcji ciasta itp.

Cena za sztukę
Wielkopolski 10 ramk. 42x42cm - 12 zł
Wielkopolski 12 ramk/Dadant 10 ramk. 42x50cm - 13 zł
Warszawski zwykły - 60x37cm - 15 zł
Warszawski poszerzany 60x43cm 15 zł
Dadant 12ramkowy 50x50cm 14 zł.
Wymiary nietypowe do ustalenia.


Istnieje możliwość wysyłki (kurier/poczta/paczkomat)

Więcej zdjęć mogę przesłać na maila.

Odpisuję również na SMSy

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1464

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (27 Stycznia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Skrzydełka z miodem i chili

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Dzień Pszczoły w Centrum Edukacji Przyrodniczej w Śląskim Ogrodzie Botanicznym w Mikołowie - 2014 r.

I Łódzka Międzynarodowa Konferencja Pszczelarska w Burzeninie

Szkolenie dla początkujących pszczelarzy w Boguchwale 2017