Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Roje z leśnej, naturalnej pasieki, przedwojenne.


Witam,
nazywam się Franciszek, jestem pszczelarzem z pasją i 30-letnim doświadczeniem. Moja pasieka stoi w lesie od ok 30 lat.Pasieka z tradycją, gdyż została przejęta przeze mnie od emerytowanego leśnika-pszczelarza, który także prowadził rodziny pszczele w środowisku leśnym.
Moje pszczoły latają na pożytek przy temperaturach niższych, niż pszczoły krzyżowane. Są to aktywne, silne, zdrowe roje, które prowadzę bez leków, bez inseminacji, bez nowoczesnych technologii. Dotychczas nie stwierdzono chorób w moich rojach.
Pszczoły czerwią 10 m-cy w roku (oprócz list.i grudnia).
Przeglądy robię bardzo rzadko (dopiero w okresie rojenia), nie ingeruję bez potrzeby. Miód wybieram tylko z miodni (nigdy z gniazda). Nie wybieram także pyłku, by nie osłabiać rodzin. Takie prowadzenie pasieki stanowi o wysokiej zdrowotności pszczół.

Sprzedaję tylko roje (ze starymi lub młodymi matkami), nie robię odkładów.

Cena 250 zł za rój.

Proszę o tel. 503-58-2222
Tylko odbiór własny.
Służę pomocą i wskazówkami w pierwszych tygodniach po zakupie rójek.
Na maile ani smsy niestety nie odpowiadam.
Zapraszam do kontaktu.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1688

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (16 Stycznia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Ciasto orzechowe z miodem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Różowe stringi z miodem

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Chleb na owsiance z miodem