Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Roje z leśnej, naturalnej pasieki, przedwojenne.


Witam,
nazywam się Franciszek, jestem pszczelarzem z pasją i 30-letnim doświadczeniem. Moja pasieka stoi w lesie od ok 30 lat.Pasieka z tradycją, gdyż została przejęta przeze mnie od emerytowanego leśnika-pszczelarza, który także prowadził rodziny pszczele w środowisku leśnym.
Moje pszczoły latają na pożytek przy temperaturach niższych, niż pszczoły krzyżowane. Są to aktywne, silne, zdrowe roje, które prowadzę bez leków, bez inseminacji, bez nowoczesnych technologii. Dotychczas nie stwierdzono chorób w moich rojach.
Pszczoły czerwią 10 m-cy w roku (oprócz list.i grudnia).
Przeglądy robię bardzo rzadko (dopiero w okresie rojenia), nie ingeruję bez potrzeby. Miód wybieram tylko z miodni (nigdy z gniazda). Nie wybieram także pyłku, by nie osłabiać rodzin. Takie prowadzenie pasieki stanowi o wysokiej zdrowotności pszczół.

Sprzedaję tylko roje (ze starymi lub młodymi matkami), nie robię odkładów.

Cena 250 zł za rój.

Proszę o tel. 503-58-2222
Tylko odbiór własny.
Służę pomocą i wskazówkami w pierwszych tygodniach po zakupie rójek.
Na maile ani smsy niestety nie odpowiadam.
Zapraszam do kontaktu.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1857

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (16 Stycznia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem

Domowa musztarda z miodem

Kukurydziane bułeczki z miodem