Portal Pszczelarski

[Sprzedam] ODKŁADY PSZCZELE 2019


Oferuję silne odkłady pszczele 5-ramkowe odkłady z matkami ze sprawdzonym czerwieniem, unasiennionymi naturalnie na pasieczysku, pochodzącymi z naszej hodowli od matek reprodukcyjnych. Odkłady tworzone zawierają 3 ramki z czerwiem, w różnym stadium rozwojowym, oraz 2 ramki osłonowe z pokarmem węglowodanowym i białkowym. Wszystkie ramki w odkładzie obsiadane są przez pszczoły robotnice na czarno. Takie rodzinki bardzo dynamicznie się rozwijają, aż do samej jesieni, zatem pszczelarze nie mają problemu z właściwym ich przezimowaniem.Odkłady wykonuję od maja do końca sezonu. Odbiór tylko osobisty, według kolejności przyjętych zamówień. Cena jednego odkładu na ramce Ostrowskiej 250 zł, na ramce Wielkopolskiej 270 zł.

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny lub email.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2349

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (04 Stycznia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Linia pszczół car: CT 46

Dokumentacja leczenia pszczół – książka leczenia zwierząt

O czym pamiętać przy miodobraniu?

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Ciasteczka lekko miodowe

Pierniczki świąteczne z miodem