Portal Pszczelarski

[Sprzedam] ODKŁADY PSZCZELE 2019


Oferuję silne odkłady pszczele 5-ramkowe odkłady z matkami ze sprawdzonym czerwieniem, unasiennionymi naturalnie na pasieczysku, pochodzącymi z naszej hodowli od matek reprodukcyjnych. Odkłady tworzone zawierają 3 ramki z czerwiem, w różnym stadium rozwojowym, oraz 2 ramki osłonowe z pokarmem węglowodanowym i białkowym. Wszystkie ramki w odkładzie obsiadane są przez pszczoły robotnice na czarno. Takie rodzinki bardzo dynamicznie się rozwijają, aż do samej jesieni, zatem pszczelarze nie mają problemu z właściwym ich przezimowaniem.Odkłady wykonuję od maja do końca sezonu. Odbiór tylko osobisty, według kolejności przyjętych zamówień. Cena jednego odkładu na ramce Ostrowskiej 250 zł, na ramce Wielkopolskiej 270 zł.

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny lub email.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2501

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (04 Stycznia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Targi Sadowniczo-Warzywnicze Hort-Technika z panelem pszczelarskim - relacja

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Kaczka po mazursku

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Chleb z szafranem i miodem