Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Ocieplenia górne - poduszki - ekologiczne


Witam.
Mam do zaoferowania górne ocieplenia do uli w formie poduszek z bawełnianej tkaniny wypełnionych ciętą słomą (sieczką)
Wymiary poduszki 42x42 cm (+/- 2 cm, używamy takich w ulach wielkopolskich - wchodzą dość ciasno), ale mogę przygotować inne.
Grubość poduszki około 7-8 cm
Poduszki są z trzech stron szyte podwójnym szwem od wewnątrz i z jednej strony również podwójnym szwem z zewnątrz.
Poduszki takie od lat stosujemy z mężem w naszej pasiece i jak dotąd nie znaleźliśmy lepszego rozwiązania.
Grubość tkaniny (ok 220 g/m2) powoduje, że poduszki "oddychają" a jednocześnie są bardzo trwałe.
Brak drewnianego stelaża sprawia, że ocieplenie daje się łatwo układać dzięki czemu można je
zastosować również do położenia na słoiku z syropem, na porcji ciasta itp.

Istnieje możliwość wysyłki (kurier/poczta/paczkomat)



Więcej zdjęć mogę przesłać na maila.

Odpisuję również na SMSy

Pozdrawiam.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 971

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (02 Stycznia 2019)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Różowe stringi z miodem

Kurczak teriyaki z miodem

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy