Portal Pszczelarski

[Współpraca] Węza pszczela z powierzonego wosku


Oferuje usługę przerobienia wosku pszczelego na węzę. Komórka standardowa 5,43 lub naturalna 5,1. Dowolny rozmiar. Ułożenie komórek właściwe dla ramek szerokoniskich. Walcowanie wykonuję na walcach Lankoffa. Wosk sterylizowany jest w autoklawie parowym w obecności wody. Taki proces sterylizacji zapewnia czystość biologiczną jak i dodatkowe klarowanie. Wosk pozbawiony resztek pyłków, pierzgi czy miodu nie ciemnieje podczas produkcji i zachowuje swój naturalny kolor.

Co NAJWAŻNIEJSZE - przerabiam wosk pszczelarza, nie mieszam go z innymi. Masz gwarancję, ze węza, która będziesz wkładał do uli pochodzi z wosku z Twojej pasieki. Zabezpieczy Cię to przed pszczelarzami, którzy leczą niedozwolonymi środkami, które pozostają w wosku. Wszystko to już od niewielkiej ilości 5kg surowca. Mniejsze ilości niestety trafiają do "wspólnego gara"

Rozliczam również wykonanie surowcem. Przynosisz np.: 6kg wosku w pierwszej klasie, otrzymasz 4kg gotowej węzy i

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 10417

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (15 Lutego 2015)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Piernik sułtański

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności