Portal Pszczelarski

[Oddam] Kocioł parowy ma 17 litrów. Stal nierdzewna.


Kocioł parowy 17 litrów. Składa się z 2 zbiorników zewnętrznych i wewnętrznych, kosza do układania surowców woskowych, pokrywki, galaretowatego otworu, 2 uchwytów do przenoszenia wosku, rury spustowej. Ściana wewnętrznego zbiornika w górnej części ma otwory do wyjścia pary.
Koszyk na surowce 17 litrów;

czas przetwarzania 45..60 min;

ilość wosku w momencie zalania 1,2 kg.

Główne wymiary:

wysokość - 440 mm,

wewnętrzna średnica wynosi 296 mm.

średnica zewnętrzna - 370 mm, z rączką - 430 mm

Ciężar 5,7 kg.

Instrukcja obsługi. Wosk do góry jest myty gorącą wodą. W przestrzeni między zbiornikiem wewnętrznym i zewnętrznym, przez otwór do napełniania, wlej wodę do poziomu otworów w zbiorniku wewnętrznym, otwór jest zamknięty pokrywką.
Kaseta jest wypełniona voskosyryem, zainstalowana wewnątrz voskotopki, zamknij pokrywkę i włóż kuchenkę gazową lub elektryczną, a pojemnik umieść pod rurką.
Powstałe opary przechodzą przez otwory wewnętrznego zbiornika, topią wosk, który przez rurkę wylotową wpływa do pojemnika.
Aby całkowicie wyekstrahować wosk z surowca, należy go wymieszać lub wstrząsnąć, otwierając wieko. Po ekstrakcji wosku usuwa się kasetę, wydziela się wyciek, dodaje się nową porcję wosku i czynność powtarza się.
Po zakończeniu pracy woskowanie zostaje oczyszczone, a pozostała woda w zbiorniku zostaje wylana

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2333

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (07 Września 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Pierniczki świąteczne z miodem

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.