Portal Pszczelarski

[Oddam] Kocioł parowy ma 17 litrów. Stal nierdzewna.


Kocioł parowy 17 litrów. Składa się z 2 zbiorników zewnętrznych i wewnętrznych, kosza do układania surowców woskowych, pokrywki, galaretowatego otworu, 2 uchwytów do przenoszenia wosku, rury spustowej. Ściana wewnętrznego zbiornika w górnej części ma otwory do wyjścia pary.
Koszyk na surowce 17 litrów;

czas przetwarzania 45..60 min;

ilość wosku w momencie zalania 1,2 kg.

Główne wymiary:

wysokość - 440 mm,

wewnętrzna średnica wynosi 296 mm.

średnica zewnętrzna - 370 mm, z rączką - 430 mm

Ciężar 5,7 kg.

Instrukcja obsługi. Wosk do góry jest myty gorącą wodą. W przestrzeni między zbiornikiem wewnętrznym i zewnętrznym, przez otwór do napełniania, wlej wodę do poziomu otworów w zbiorniku wewnętrznym, otwór jest zamknięty pokrywką.
Kaseta jest wypełniona voskosyryem, zainstalowana wewnątrz voskotopki, zamknij pokrywkę i włóż kuchenkę gazową lub elektryczną, a pojemnik umieść pod rurką.
Powstałe opary przechodzą przez otwory wewnętrznego zbiornika, topią wosk, który przez rurkę wylotową wpływa do pojemnika.
Aby całkowicie wyekstrahować wosk z surowca, należy go wymieszać lub wstrząsnąć, otwierając wieko. Po ekstrakcji wosku usuwa się kasetę, wydziela się wyciek, dodaje się nową porcję wosku i czynność powtarza się.
Po zakończeniu pracy woskowanie zostaje oczyszczone, a pozostała woda w zbiorniku zostaje wylana

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2299

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (07 Września 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Lekka sałatka z miodowym dressingiem

Szynka miodowo-musztardowa z rozmarynem

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym