Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Sprzedam odkłady z matką Ambrozyjką od Szczupaka


Sprzedam 4 odkłady z matkami Ambrozyjkami od "Szczupaka", ramka wielkopolska, zrobione 10 czerwca z samych pszczół, odymione przeciw warrozie przed podaniem matek. Obecnie są na 9 ramkach w tym 7 ramek czerwiu, matki piękne, żółte, dorodne, czerwią jak automaty, całe ramki zaczerwione. Odkłady w tym tygodniu dostaną nadstawki 18 cm, ponieważ będą miały za ciasno, a zakwitła nawłoć i czuć zapach nektaru. Cena 390PLN bez ula, ( cena do uzgodnienia) ,wiadomość na PW, lub 501 612 822.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1499

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (01 Sierpnia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Kruidnoten - holenderskie ekspresowe pierniczki z miodem

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasteczka lekko miodowe

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Miód - produkt pszczeli