Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Sprzedam odkłady z matką Ambrozyjką od Szczupaka


Sprzedam 4 odkłady z matkami Ambrozyjkami od "Szczupaka", ramka wielkopolska, zrobione 10 czerwca z samych pszczół, odymione przeciw warrozie przed podaniem matek. Obecnie są na 9 ramkach w tym 7 ramek czerwiu, matki piękne, żółte, dorodne, czerwią jak automaty, całe ramki zaczerwione. Odkłady w tym tygodniu dostaną nadstawki 18 cm, ponieważ będą miały za ciasno, a zakwitła nawłoć i czuć zapach nektaru. Cena 390PLN bez ula, ( cena do uzgodnienia) ,wiadomość na PW, lub 501 612 822.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1898

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (01 Sierpnia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Miodobranie - krok po kroku

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Amarantus z miodem i migdałami

Krem czekoladowo-owocowy z bazylią

Nugat z orzechami, żurawiną i miodem