Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Matki pszczele buckfast kb, celle karolinka beskidka


Przyjmujemy zamówienia na unasiennione i nieunasiennione matki pszczele F1:
- Buckfast gz
-anatolica
Dlaczego warto wymieniać matki? -W Polsce pszczelarze lekceważą systematyczną wymianę matek przez co pszczoły są mniej miodne, agresywne, przez chów wschobny stają się podatne na choroby. Do hodowli matek wybieramy jak najmłodsze larwy, poprawia to jakość hodowanych matek. Jaki jest buckfast? Pszczoły te są odporne na choroby, co w dzisiejszych czasach jest bardzo ważne. Są plenne, miodne i łagodne, można doglądać je w niekorzystnych warunkach pogodowych. Pszczoły potrafią same ograniczyć matkę w czerwieniu, latają nawet w niekorzystnych warunkach pogodowych gdzie inne pszczoły nawet nie wychodzą z ula. Buckfast nadaje się na pożytki obfite i słabe.


Cena:90 zł za matkę unasiennioną naturalnie ze sprawdzonym czerwieniem

30 zł za matkę nieunasiennionąZamówienia przyjmujemy emailowo a także telefonicznie. Realizacja zamówień od końca Maja wg kolejności zamówiń
Tel. 787 495 975
W ofercie również ule, węza, odkłady.
Więcej zdjęć ofert na stronie firmowej: www.beestol.pl
***uwaga!liczba matek ogranicznona

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 4638

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (14 Kwietnia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Nalewka jaśminowa z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą