Portal Pszczelarski

[Sprzedam] pszczoły odbiór kwiecień - 10 rodzin pszczelich o wartości 750zł każda


pszczoły - odbiór kwiecień 2018 - 10 rodzin produkcyjnych - o wartości 750 zł każda - gotowe na pożytki – sprzedam z powodu wyjazdu za 650 zł za każdą rodzinkę.
*
Rodzinki pszczele idealnie przezimowane, częściowo NAWET na dwóch korpusach(zgodnie z prof. Wilde).
*
Ramka wielkopolska. Częściowo pełna, a częściowo dzielona pionowo, co umożliwia wykorzystanie TYCH SAMYCH RAMEK przy hodowli NOWYCH matek.
*
Susz jest NOWY – jednoroczny. Ramki są NOWE – jednoroczne.
*
10 rodzin z młodymi matkami od jednego z najlepszych hodowców z woj. wielkopolskiego. Każda matka jest DZIŚ (tzn. przed sezonem) warta 250-350zł.
*
Cześć matek z opalitką żółtą (sprawdzone na czerwienie, sezon 2018 będzie ich pierwszym), i część matek jest z opalitką białą (sezon 2018 będzie ich drugim).
*
Rodzinki były odymiane przeciwko warrozie pod opieką weterynarza.
*
Zimowla była na DROGIM syropie glukozowym, co wyeliminowało NADMIERNE zużycie pszczół przeznaczonych do wychowu WIOSENNEGO pokolenia pszczół.
*
Stan pszczół jest IDEALNY.
*
Odbiór nie później niż do końca kwietnia, z okolic Puszcza Zielonka transportem Kupującego i w ulach Kupującego.
*
Gdyby nie wyjazd, to NIGDY bym ich nie sprzedał.
*
OKAZJA.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1329

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (03 Kwietnia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Bigos staropolski na winie z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?