Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Przerób wosku na węzę pszczelą 4.40 za kg


Oferujemy przerób wosku na węze pszczelą z powierzonego materiału, metodą walcowania na zimno. Produkcja odbywa się na profesjonalnej linii produkcyjnej zbudowanej specjalnie dla potrzeb naszej firmy. Proces wyrobu węzy rozpoczyna się od roztopienia wosku do postaci płynnej, następnie jest sterylizowany na końcu przebiega proces jego filtracji. Kolejnym etapem jest wytworzenia w prasie, pasa wosku o grubości ok 1 cm , ten pas wosku jest powoli chłodzony a następnie walcowany do odpowiedniej grubości, kolejnym etapem jest walcowanie wosku w celu wyciśnięcia komórek pszczelich. Wyżej wymieniony proces gwarantuje bardzo mocne wiązanie kryształów wosku, poprzez ich przemieszczanie. Powoduje to iż wytwarzana przez nas węza nie kruszy się, jest bardzo elastyczna, można ja w swobodny sposób wyginać i formować.
Walcowanie na zimno stosowane jest również przy produkcji stali, proces ten powoduje powstanie bardzo wytrzymałego produktu końcowego.
Produkujemy węze w standartowej komórce 5,4 mm.
Posiadamy badania z Państwowego Instytutu Weterynaryjno-Badawczego w Puławach.
Zakład nasz mieści się miejscowości Budki niedaleko Kraśnika na lubelszczyźnie. Wosk można dostarczyć do nas osobiście lub za pośrednictwem kuriera.


Przy ilościach powyżej 500 kg prosimy o kontakt gdyż istnieje możliwość odbioru wosku naszym transtem.

Cena za przerób wosku
4,40zł/kg - powyżej 500kg
5.50żł/kg - powyżej 100kg
6,60zl/kg - poniżej 100kg

Cena dla kół i związków pszczelarskich wynosi 4,4zł/kg.

kontakt 513070611

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1642

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (22 Marca 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Szaszłyki z marynatą miodową

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym