Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Węza pszczela / wosk pszczeli / producent Lublin / Lubelskie 42zł/kg


Nasza firma zajmuje się produkcją węzy pszczelej, metodą walcowania na zimno. Produkcja odbywa się na profesjonalnej lini produkcyjnej zbudowanej specjalnie dla potrzeb naszej firmy. Proces wyrobu węzy rozpoczyna się od roztopienia wosku do postaci płynnej, następnie jest sterylizowany na końcu przebiega proces jego filtracji. Kolejnym etapem jest wytworzenia w prasie, pasa wosku o grubości ok 1 cm , ten pas wosku jest powoli chłodzony a następnie walcowany do odpowiedniej grubości, kolejnym etapem jest walcowanie wosku w celu wyciśnięcia komórek pszczelich. Wyżej wymieniony proces gwarantuje bardzo mocne wiązanie kryształów wosku, poprzez ich przemieszczanie. Powoduje to iż wytwarzana przez nas węza nie kruszy się, jest bardzo elastyczna, można ja w swobodny sposób wyginać i formować.
Walcowanie na zimno stosowane jest również przy produkcji stali, proces ten powoduje powstanie bardzo wytrzymałego produktu końcowego.
Produkujemy węze w standardowej komórce 5,4 mm.
Posiadamy badania z Państwowego Instytutu Weterynaryjno-Badawczego w Puławach.

Węze wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej koszt przesyłki pobraniowej 25 zł.
Węze można odebrać osobiście na terenie Lublina, Kraśnika.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1906

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (22 Marca 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

IV Konferencja KD Pszczółka - podsumowanie wydarzenia

I Konferencja Pszczelarskiego Klubu Dyskusyjnego Pszczółka między Łodzią a Warszawą - przebieg spotkania

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym