Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Odkłady pszczele 2018


Gospodarstwo pasieczne "Pszczeli Gaj" przyjmuje zamówienia na odkłady na ramce Ostrowskiej i Wielkopolskiej. Są to 5-ramkowe odkłady z matkami unasiennionymi naturalnie na pasieczysku, ze sprawdzonym czerwieniem, pochodzącymi z naszej hodowli od matek reprodukcyjnych. Odkłady przez nas tworzone zawierają od trzech ramek z czerwiem, w różnym stadium rozwojowym, oraz ramki osłonowe z pokarmem węglowodanowym i białkowym. Wszystkie ramki w odkładzie obsiadane są przez pszczoły robotnice na czarno. Takie rodzinki bardzo dynamicznie się rozwijają, aż do samej jesieni, zatem pszczelarze nie mają problemu z właściwym ich przezimowaniem.

Odkłady wykonujemy od maja do końca sezonu. Odbiór tylko osobisty w specjalnie zapakowanych skrzynkach wykonanych z poliuretanu, przystosowanych do transportu. Istnieje również możliwość przełożenia przez pszczelarza przygotowanych odkładów do własnych opakowań transportowych, bądź zamówienia opakowań kartonowych.

Cena odkładu 250 zł. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt 698-648-823.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2097

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (07 Stycznia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami