Portal Pszczelarski

Sklep Krauz

[Sprzedam] Parownik kwasu szczawiowego


Elektryczny parownik (sublimator) kwasu szczawiowego - napięcie 12V 40W
Dzięki naszemu urządzeniu możesz tanio i skutecznie zwalczać warrozę.

sklep www.apitec.pl

Opis:

Parownik służy do zwalczania roztoczy warroa destructor bytujących na pszczołach przez sublimacji dihydratu kwasu szczawiowego. Osypywanie pasożytów po zabiegu, następuje po dwóch dniach i przez kolejne 14 dni. Należy w tym okresie zainstalować wkładki dennicowe w celu sprawdzenia skuteczności zabiegu. W celu uzyskania najlepszych wyników temperatura na zewnątrz ula powinna wynosić ok 10 st C.


Zalety metody:

Skuteczność podawanego kwasu wynosi do 98%.

Warroza nie nabywa odporności na kwasy organiczne.

Odparowanie kryształków kwasu szczawiowego ( w przeciwieństwie do nakrapiania roztworem kwasu) można przeprowadzać kilka razy w sezonie.

Kwas szczawiowy nie przechodzi do produktów pszczelich.


Zalety parownika:

Mała grubość (tylko 8mm) parownika sprawia że mieści się w wylocie ula.

Może być zasilany przez akumulator 12V (w tym małe i lekkie akumulatory żelowe), prostownik lub zasilacz 12V.


Uwagi:

Podczas używania urządzenia niezbędne jest używanie odzieży ochronnej.


Dane techniczne

Napięcie DC (prąd stały)

12V

Moc znamionowa grzałki

40W

Długość z rączką

650mm

Maksymalna temperatura robocza

200 st C

Wymiary bloku grzejnego

Szerokość

40mm

Długość

50mm

Grubość

8mm


Zapraszamy do zakupów na stronie sklepu www.apitec.pl

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 773

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (01 Stycznia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:

Miejsce na Twoją reklamę
EL-TER biuro projektowe Kraków
filmowanie wesel, video zaproszenia, podziękowania video dla rodziców Kraków i okolice Miejsce na Twoją reklamę

Drogi Użytkowniku,

informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.

Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.

Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER" "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."

Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.

W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.