Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Parownik kwasu szczawiowego


Elektryczny parownik (sublimator) kwasu szczawiowego - napięcie 12V 40W
Dzięki naszemu urządzeniu możesz tanio i skutecznie zwalczać warrozę.

sklep www.apitec.pl

Opis:

Parownik służy do zwalczania roztoczy warroa destructor bytujących na pszczołach przez sublimacji dihydratu kwasu szczawiowego. Osypywanie pasożytów po zabiegu, następuje po dwóch dniach i przez kolejne 14 dni. Należy w tym okresie zainstalować wkładki dennicowe w celu sprawdzenia skuteczności zabiegu. W celu uzyskania najlepszych wyników temperatura na zewnątrz ula powinna wynosić ok 10 st C.


Zalety metody:

Skuteczność podawanego kwasu wynosi do 98%.

Warroza nie nabywa odporności na kwasy organiczne.

Odparowanie kryształków kwasu szczawiowego ( w przeciwieństwie do nakrapiania roztworem kwasu) można przeprowadzać kilka razy w sezonie.

Kwas szczawiowy nie przechodzi do produktów pszczelich.


Zalety parownika:

Mała grubość (tylko 8mm) parownika sprawia że mieści się w wylocie ula.

Może być zasilany przez akumulator 12V (w tym małe i lekkie akumulatory żelowe), prostownik lub zasilacz 12V.


Uwagi:

Podczas używania urządzenia niezbędne jest używanie odzieży ochronnej.


Dane techniczne

Napięcie DC (prąd stały)

12V

Moc znamionowa grzałki

40W

Długość z rączką

650mm

Maksymalna temperatura robocza

200 st C

Wymiary bloku grzejnego

Szerokość

40mm

Długość

50mm

Grubość

8mm


Zapraszamy do zakupów na stronie sklepu www.apitec.pl

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1667

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (01 Stycznia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Biały miód leśny z Mount Oku

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bigos staropolski na winie z miodem

Nalewka jaśminowa z miodem

Bananowe chipsy z miodem

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Miodobranie - krok po kroku

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich