Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Parownik kwasu szczawiowego


Elektryczny parownik (sublimator) kwasu szczawiowego - napięcie 12V 40W
Dzięki naszemu urządzeniu możesz tanio i skutecznie zwalczać warrozę.

sklep www.apitec.pl

Opis:

Parownik służy do zwalczania roztoczy warroa destructor bytujących na pszczołach przez sublimacji dihydratu kwasu szczawiowego. Osypywanie pasożytów po zabiegu, następuje po dwóch dniach i przez kolejne 14 dni. Należy w tym okresie zainstalować wkładki dennicowe w celu sprawdzenia skuteczności zabiegu. W celu uzyskania najlepszych wyników temperatura na zewnątrz ula powinna wynosić ok 10 st C.


Zalety metody:

Skuteczność podawanego kwasu wynosi do 98%.

Warroza nie nabywa odporności na kwasy organiczne.

Odparowanie kryształków kwasu szczawiowego ( w przeciwieństwie do nakrapiania roztworem kwasu) można przeprowadzać kilka razy w sezonie.

Kwas szczawiowy nie przechodzi do produktów pszczelich.


Zalety parownika:

Mała grubość (tylko 8mm) parownika sprawia że mieści się w wylocie ula.

Może być zasilany przez akumulator 12V (w tym małe i lekkie akumulatory żelowe), prostownik lub zasilacz 12V.


Uwagi:

Podczas używania urządzenia niezbędne jest używanie odzieży ochronnej.


Dane techniczne

Napięcie DC (prąd stały)

12V

Moc znamionowa grzałki

40W

Długość z rączką

650mm

Maksymalna temperatura robocza

200 st C

Wymiary bloku grzejnego

Szerokość

40mm

Długość

50mm

Grubość

8mm


Zapraszamy do zakupów na stronie sklepu www.apitec.pl

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1951

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (01 Stycznia 2018)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu

Skład miodu

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Pierniczki świąteczne z miodem