Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Pszczelarstwo (Enteronormin)


Nowość w pszczelarstwie
W celu uzyskania bezpiecznego dla środowiska produktu pszczelarstwa (np. miodu bez antybiotyków i bez środków chemicznych), stymulacji rozrodu i zwiększenia odporności pszczół do zakaźnych chorób i niekorzystnych czynników środowiska istnieje potrzeba stosować kompleksowe naturalne preparaty, do których odnoszą lek „Enteronormin” w połączeniu z wodnym roztworem „Jodys+Se”.
Środek „Enteronormin” to jest rozpuszczalny w wodzie proszek, który zawiera żywe kultury pożytecznych mikroorganizmów, z rodzaju Lactobacillus spp, bakterii Bacillussubtilis spp i rodzaju Enterococcus spp, chitosan rozpuszczalny w wodzie, a także pepton mikrobiologiczny – źródło witamin z grupy B i 14 aminokwasów.
Tworząc normalną mikroflorę, lek wykazuje antagonistyczne działanie do szerokiej gamy różnych chorobotwórczych bakterii i grzybów, nie powoduje powstawania w nich zrównoważonych form patogennych mikroorganizmów, zwiększa poziom nieswoistej odporności organizmu, a także zwiększenie odporności humoralnej i komórkowej, stabilizuje siły obronne organizmu.
Dzięki wysokiej aktywności biologicznej roztwór wodny „Jodys+Se” poprawia odporny potencjał biologiczny, przyczynia się do zwiększenia poziomu metabolizmu pszczół, normalizuje ich wzrost, rozwój i produktywność, zawiera przeciwzapalne i immunostymulujące właściwości. To jest produkt z cennymi właściwościami do pokonania niedoboru jodu i selenu. Dlatego wszystkie produkty pszczele otrzymujemy ozdobionymi mikroelementami w sposób naturalny do optymalnych norm. Środek aktywuje pożyteczne mikroorganizmy leku „Enteronormin”, które są testowane w warunkach laboratoryjnych i w praktyce.
Produkcyjne stosowanie leku udowadniają bezpieczeństwo ekologiczne i wysoką prewencyjność i skuteczność terapeutyczną, dlatego są stosowane w okres wiosenno-letni, dla ochrony od czynników zakaźnych bakteryjne i grzybicze pochodzenie (amerykańskiego gnilcu, europejskiego gnilcu, paragnilcu, salmonellozę, aureus, askoferozę, aspergilozę, nozematozę, itp.), normalizuje funkcjonowanie organizmu, zwiększa intensywność pożytku, stymuluje odkładanie macicą jaj. Jesienne obrobienie pszczół zmniejsza ilość wymierania pszczół oraz ilość patogenów bakteryjnych i grzybiczych podczas zimowania, wzmacnia siłę rodzin i w taki sposób obserwuje się wczesne i intensywne oblatania pszczół.
Kompleksowe zastosowanie „Enteronorminu” i środków chemicznych podczas obrobienia rodzin przeciwko warrozy i innych chorób przyspieszy powrót do zdrowia pszczół.

Tel: +48575806908 Borys

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2172

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (08 Grudnia 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

IV Konferencja KD Pszczółka - podsumowanie wydarzenia

Michał Piątek Dochodowa pasieka - książka dla pszczelarzy

Targi Sadowniczo-Warzywnicze Hort-Technika z panelem pszczelarskim - relacja

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Tarta z brzoskwiniami i miodem

Grillowana karkówka miodowa

Pstrąg z miodem w sosie orzechowym