Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Wosk pszczeli ,biały wosk ,wszystko dla pasieki


‭Naturalny biały wosk pszczeli otrzymuje się poprzez oczyszczanie żółtego wosku Jest bogaty w karetonoidy i nienasycone kwasy tłuszczowe. Wykazuje działanie lekko emulgujące. Krem z dodatkiem wosku pszczelego jest twardszy, przyczepniejszy, uchwytniejszy i zwarty, dlatego wosk pszczeli w kosmetyce sprawdza się jak żaden inny składnik. Ma działanie wygładzające. Natłuszcza skórę i tworzy na niej ochronny film. Stosowany głównie do produkcji kosmetyki kolorowej: pomadki, błyszczyki.

Możemy z niego robić kremy, balsamy, szminki, preparaty do pielęgnacji włosów itd. itd. Sprawdza się rewelacyjnie! Temperatura topnienia takiego wosku to 62 – 72ºC.

Bardzo dobry wpływ ma także na leczenie chorób skóry. A komu jeszcze mało, to może użyć go do polerowania mebli lub podłóg, lub też zrobić sobie z niego pastę do obuwia i skór

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2220

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (24 Listopada 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Piernik sułtański

Chałka z szafranem i miodem

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Szkolny Dzień Pszczoły

Pszczoły w szkole w czerwcu

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem

Amarantus z miodem i migdałami