Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Przerób wosku na węze pszczelą 4.40 za kg


Oferujemy przerób wosku na węze pszczelą z powierzonego materiału, metodą walcowania na zimno. Produkcja odbywa się na profesjonalnej lini produkcyjnej zbudowanej specjalnie dla potrzeb naszej firmy. Proces wyrobu węzy rozpoczyna się od roztopienia wosku do postaci płynnej, następnie jest sterylizowany na końcu przebiega proces jego filtracji. Kolejnym etapem jest wytworzenia w prasie, pasa wosku o grubości ok 1 cm , ten pas wosku jest powoli chłodzony a następnie walcowany do odpowiedniej grubości, kolejnym etapem jest walcowanie wosku w celu wyciśnięcia komórek pszczelich. Wyżej wymieniony proces gwarantuje bardzo mocne wiązanie kryształów wosku, poprzez ich przemieszczanie. Powoduje to iż wytwarzana przez nas węza nie kruszy się, jest bardzo elastyczna, można ja w swobodny sposób wyginać i formować.
Walcowanie na zimno stosowane jest również przy produkcji stali, proces ten powoduje powstanie bardzo wytrzymałego produktu końcowego.
Produkujemy węze w standartowej komórce 5,4 mm.
Posiadamy badania z Państwowego Instytutu Weterynaryjno-Badawczego w Puławach.
Zakład nasz mieści się miejscowości Budki niedaleko Kraśnika na lubelszczyźnie. Wosk można dostarczyć do nas osobiście lub za pośrednictwem kuriera.


Przy ilościach powyżej 500 kg prosimy o kontakt gdyż istnieje możliwość odbioru wosku naszym transtem.

Cena za przerób wosku
4,40zł/kg - powyżej 500kg
5.50żł/kg - powyżej 100kg
6,60zl/kg - poniżej 100kg

Cena dla kół i związków pszczelarskich wynosi 4,4zł/kg.

570 315 316

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 9105

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (11 Października 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ciasto orzechowe z miodem

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach

Szarlotka z karmelizowanymi migdałami

Jajka w koszulce z kuskusem, pomidorkami i miodem