Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Miód wielokwiatowy i rzepakowy


Sprzedam miód wielokwiatowy i rzepakowy z własnej pasieki (pasieka pod nadzorem Powiatowego Lekarza Weterynarii) umiejscowiona z daleka od terenów uprzemysłowionych i dużej aglomeracji (ok.30km).

Lecznicze działanie miodu rzepakowego wykorzystuje się przy schorzeniach serca, stanach zapalnych dróg oddechowych, jest łagodny dla wątroby, ma właściwości detoksykacyjne, przyspiesza gojenie się ran i chroni przed zakażeniem.

Miód wielokwiatowy stosuje się przy takich dolegliwościach jak: anemia, zmęczenie, zapalenie gardła, przeziębienie, jest pomocny w leczeniu chorób serca, regulacji ciśnienia oraz alergii, zwłaszcza polecany osobom uczulonym na pyłki roślin (łatwiej się znosi wiosenne alergie).
Cena za słoik 900ml(1,25kg miodu) to 30zł. Przy dużej ilości możliwość negocjacji ceny. Możliwy dowóz na terenie Płocka.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1580

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (03 Lipca 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica

Chroniąc pszczoły dbasz o siebie

Badania: na jakim obszarze występuje pszczoła samotnica - zadrzechnia fioletowa?

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Nalewka jaśminowa z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich