Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Drewniane Ule Wielkopolskie


Sprzedam nowe ule drewniane wielkopolskie 10-cio i 12-to ramkowe. Ule te występują w wersji ocieplanych korpusów (pełnych i połówkowego) oraz ocieplanej lub osiatkowanej dennicy. Konstrukcje uli i ich zewnętrzne poszycie wykonane jest z drewna sosnowego lub świerkowego. Wewnętrzne ściany korpusów i podłogi dennic ocieplanych wykonane są z drewna lipowego (lite lub klejone).

Ocieplenie zarówno korpusów jak i dennicy posiada grubość 30 mm, i może je stanowić styropian, styrodur lub słoma.

Dennica może być wykonana w formie dennicy niskiej ocieplanej lub dennicy niskiej osiatkowanej zawierającej wsuwaną wkładkę z siatką dennicową oraz wkładkę umożliwiającą kontrolę osypu warrozy (roztoczy Varroa destructor) i stanowiącą osłonę dolną przestrzeni podgniazdowej. Dennica w wykonaniu wysokim umożliwia dokonanie wiosennego docieplenia dolnej przestrzeni ula przy pomocy maty z wełny mineralnej pozbawionej formaldehydów lub po zastosowaniu dodatkowej wkładki poławiającej i szufladki umożliwia pozyskiwanie pyłku. Składany (na zawiasie) mostek przy wlocie do ula umożliwia szybkie zamknięcie ula na czas transportu, a wentylowana dennica zabezpiecza transportowaną rodzinę przed przegrzaniem.

Więcej informacji na stronie http://www.ulezpodkarpacia.pl

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 3658

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (28 Kwietnia 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym

Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem

Sałatka z kurczakiem, marynowanym pieprzem i miodem