Portal Pszczelarski

[Współpraca] Węza pszczela z własnego wosku


Oferuje usługę przerobienia wosku pszczelego na węzę. Dowolny rozmiar. Ułożenie komórek właściwe dla ramek szerokoniskich. Walcowanie wykonuję na walcach Lankoffa. Wosk sterylizowany jest w autoklawie parowym w obecności wody. Taki proces sterylizacji zapewnia czystość biologiczną jak i dodatkowe klarowanie. Wosk pozbawiony resztek pyłków, pierzgi czy miodu nie ciemnieje podczas produkcji i zachowuje swój naturalny kolor.

Co NAJWAŻNIEJSZE - przerabiam wosk pszczelarza, nie mieszam go z innymi. Masz gwarancję, ze węza, która będziesz wkładał do uli pochodzi z wosku z Twojej pasieki. Zabezpieczy Cię to przed pszczelarzami, którzy leczą niedozwolonymi środkami, które pozostają w wosku. Wszystko to już od niewielkiej ilości 5kg surowca. Mniejsze ilości niestety trafiają do "wspólnego gara"

Rozliczam również wykonanie surowcem. Przynosisz np.: 6kg wosku w pierwszej klasie, otrzymasz 4kg gotowej węzy i nie zapłacisz ani złotówki.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 7351

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (13 Grudnia 2014)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Chleb na owsiance z miodem

Śledzie w korzennej marynacie z miodem

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele