Portal Pszczelarski

Sklep Krauz

[Sprzedam] Nostrzyk biały - Nasiona z CERTYFIKATEM EKOLOGICZNYM, wysokobiałkowe


Nostrzyk biały dwuletni, ekologiczny, wysokobiałkowy - zbiór 2016.

Zdjęcia przedstawiają stan uprawy z końca sierpnia tego roku.

Wysoka siła kiełkowania, nasiona o bardzo dobrej jakości, w pełni dojrzałe (nie zielone), obukowane (pozbawione osłonki) w około 80%.

Nasiona bukowane charakteryzują się tym, iż po kilku dniach kiełkują, wschody są równe i nie dopuszczają do zachwaszczeń.

W przypadku nasion niewybukowanych wschody następują od kilku dni do miesiąca, przy czym w pierwszym etapie występuje silne zachwaszczenie. Pojawiają się problemy z ustawieniem dawki oraz konieczność zwiększenia normy wysiewu od 80 do 100%.

Materiał dobrze wysuszony, oczyszczony, wolny od chwastów z uprawy ekologicznej posiadającej certyfikat.

Roślina ta nie ma szczególnych wymagań glebowych i może rosnąć na większości typowych gleb, o ile nie są zbyt mokre i nadmiernie kwaśne.

Nostrzyk biały jest doskonałą rośliną pastewną zwłaszcza na słabe gleby, do której przysługują dodatkowe dopłaty do roślin wysokobiałkowych.

Jest także rośliną miododajną polecaną dla pszczelarzy. Można wysiać nostrzyk wraz z facelią. W pierwszym roku kwitnie facelia, a w drugim nostrzyk. Można zebrać do 600 kg miodu z hektara.

Olbrzymim atutem nostrzyka jest dostarczenie do gleby około 300 kg azotu pobranego z powietrza.

Cena podlega negocjacji!

Kontakt tel. 530 893 596

istnieje możliwość wysłania nasion kurierem.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 1132

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (21 Lutego 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:

Miejsce na Twoją reklamę
EL-TER biuro projektowe Kraków
filmowanie wesel, video zaproszenia, podziękowania video dla rodziców Kraków i okolice Miejsce na Twoją reklamę

Drogi Użytkowniku,

informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.

Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.

Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER" "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."

Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.

W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.