Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Matki pszczele nieunasiennione Buckfast


Przyjmujemy zamówienia na nieunasiennione matki pszczele F1 Buckfast(materiał po importach z Danii) na rok 2017.





Dlaczego warto wymieniać matki? -W Polsce pszczelarze lekceważą systematyczną wymianę matek przez co pszczoły są mniej miodne, agresywne, przez chów wschobny stają się poddatne na choroby.



Czemu matki od nas?-Ponieważ stawiamy na jakość a nie na ilość jak inni hodowcy. Matki sa hodowane metodą Jentera, przez co od razu po złożeniu jajeczek przez matkę możemy je przenieść do miseczki matecznikowej, poprawia to jakość hodowanych matek. Ta metoda jest niestety czasochłonna, przez co ilość matek wychowanych jest ograniczona jednakże matki hodowane metodą Jentera posiadają więcej rurek jajnikowy niż matki które hoduje sie poprzez przekładanie larw(są wstanie złożyc wiecej jajeczek niż matki wychodowane inną metodą).

Na pytania odpowiem emailowo a także telefonicznie.

E-mail: mietek033@onet.eu

Gadu-gadu: 12203984 Telefon: 787 495 975

Wysyłka od połowy Maja wg. kolejności zamówień.( W przypadku złej pogody realizacja zamówień może się trochę opóźnić.)

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2775

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (19 Stycznia 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Chałka z szafranem i miodem

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Varroa sp. jako immunosupresor chorób wirusowych