Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Matki pszczele Buckfast 2017



Pasieka "Cud Miód"



Przyjmujemy zamówienia na nieunasiennione matki pszczele F1 Buckfast po importach z Danii na rok 2017.



Dlaczego warto wymieniać matki? -W Polsce pszczelarze lekceważą systematyczną wymianę matek przez co pszczoły są mniej miodne, agresywne, przez chów wschobny stają się poddatne na choroby.



Czemu matki od nas?-Ponieważ stawiamy na jakość a nie na ilość jak inni hodowcy. Matki sa hodowane metodą Jentera, przez co odrazu po złożeniu jajeczek przez matkę możemy je przenieść do miseczki matecznikowej, poprawia to jakość hodowanych matek. Ta metoda jest niestety czasochłonna, przez co ilość matek wychowanych jest ograniczona jednakże matki hodowane metodą Jentera posiadają więcej rurek jajnikowych niż matki które hoduje sie poprzez przekładanie larw.



Na pytania odpowiem emailowo a także telefonicznie, kontakt po godzinie 18.

E-mail: mietek033@onet.eu

Gadu-gadu: 12203984

Telefon: 787 495 975

Cena:15 zł za matkę. Realizacja od połowy Maja(uzależnione od pogody) wg kolejności zamówień.

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 2233

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (10 Stycznia 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Pszczelarz a faktura VAT RR

Zasady rozliczania się w ramach projektu WRPP w latach 2016/2019

Praca na etat a pasieka do 80 pni

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Różowe stringi z miodem

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Kurczak teriyaki z miodem