Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Wierzby pyłkodajne/sztobry


Witam.

Każdemu pszczelarzowi zależy na wzbogacaniu bazy pożytkowej w okolicy swych pasiek.Wychodzę naprzeciw Twoim potrzebom i oferuję sztobry wierzb pyłkodajnych, które rosną w pobliżu mego pasieczyska. Są to mieszańce wierzby iwy ze szlachetnymi odmianami wyselekcjonowanymi w Puławach.
Sztobry ochoczo się ukorzeniają w zwykłej miękkiej wodzie (deszczówka) w przeciągu 3-4 tygodni. Pojedynczy egzemplarz ma 20-25 cm długości,średnica przekroju 2-5 mm w cenie 50 groszy/sztuka.
Sadzone przeze mnie 5-6 lat temu mają już po 3-3,5 metra wysokości. Bogato kwitną będąc gęsto oblatywane przez pszczoły.
Wysyłka Pocztą Polską za pobraniem lub kurierem.

Pozdrawiam

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 5199

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (02 Stycznia 2017)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Domowa musztarda z miodem

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem

Chleb na owsiance z miodem

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Hodowla a chów pszczół

Jak wykonać świeczkę z wosku pszczelego?

Linia pszczół car: Brzezinka

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili