Portal Pszczelarski

[Współpraca] Praca w pasiece (praktyka/staż)


Witajcie!
Mieszkam w okolicach Sokołowa Podlaskiego (mazowieckie) i jakiś czas temu zainteresowałem się pszczelarstwem. Niestety nie mam żadnego doświadczenia i żadnego znajomego pszczelarza który mógłby mnie wprowadzić w świat miodu.
Chciałbym zobaczyć jak to wszystko wygląda od kuchni i ile użądleń jestem w stanie znieść. :) Za symboliczny słoik miodu chętnie pomógłbym w jakiejś pobliskiej pasiece.
Studiuję zaocznie, jutro jadę na ostatni zjazd. Także czasu będę miał sporo. Wszytko do ustalenia.
Zachęcam do kontaktu!
Łukasz

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 3019

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (24 Czerwca 2016)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kruidnoten - holenderskie ekspresowe pierniczki z miodem

Różowe stringi z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę