Portal Pszczelarski

[Sprzedam] Matki pszczele krainka linie Gema Prima


Przyjmę zamówienia na matki pszczele na sezon 2016. Nasza pasieka od wielu lat specjalizuje się w wychowie matek linii Car Prima i Gema. Matki po reproduktorkach pochodzących z pasieki zarodowej Mellifera z Siedlec – świadectwa pochodzenia matek reprodukcyjnych. Matki hodowane są w sztucznych miseczkach dzięki czemu przekładane larwy są w odpowiednim wieku, wychów odbywa się w rodzinach wychowujących w obecności matki, do których przekładam ograniczoną ilość mateczników. Po zasklepieniu mateczników są one przekładane do cieplarki. Matki znakowane opalitkami. Transport w plastikowych klateczkach wraz ze świtą pszczół, klateczki w kartonowych pudełkach z odpowiednią wentylacją. Matki nieunasienione od 15 maja w cenie po 18 zł, matki unasienione naturalnie ze sprawdzonym czerwieniem od 25 maja w cenie 50 zł. Koszt przesyłki 12 zł, Powyżej 10 sztuk przesyłka gratis. Matki bez dotacji. Tel.781471129 ,71-3968443- wieczorem, mail Stricta@wp.pl

Liczba wyświetleń ogłoszenia: 3022

To ogłoszenie może być już nieaktualne!
Zostało dodane ponad 60 dni temu.
Dodano (05 Lutego 2016)

Premiowane ogłoszenia:

Podobne ogłoszenia:



  Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Nan-e qandi

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

Pancakes cytrynowe z miodem

Banan w cieście