Portal Pszczelarski


Pszczoły na roślinach miododajnych i pyłkodajnych

Mahonia pospolita, mahonia ostrolistna, ościał pospolity (Mahonia aquifolium (Pursh) Nutt.).

Mahonia pospolita, mahonia ostrolistna, ościał pospolity (Mahonia aquifolium (Pursh) Nutt.).


Aster krzaczasty fioletowy (Aster dumosus).Budleja Weyera, buddleja weyeriana, budleja żółtaLawenda (Lavandula L. ).Mak polny (Papaver rhoeas L.).Mniszek lekarski, mniszek pospolity (Taraxacum officinale).Narcyz żonkil, żonkil (Narcissus jonquilla L.).Nawłoć pospolita (Solidago virgaurea L.).Słonecznik (Helianthus L.).Stokrotka pospolita, stokrotka łąkowa, stokrotka trwała (Bellis perennis).Szafran wiosenny, krokus wiosenny (Crocus vernus (L.) Hill).Zawilec gajowy (Anemone nemorosa L.).Piwonia chińska (Paeonia lactiflora).Koniczyna biała, koniczyna rozesłana (Trifolium repens L.).Oset (Carduus L.).Werbena patagońska (Verbena bonariensis).Róża (Rosa L.).Śnieżyczka, przebiśnieg (Galanthus nivalis L.).Mahonia pospolita, mahonia ostrolistna, ościał pospolity (Mahonia aquifolium (Pursh) Nutt.).Trojeść bulwiasta (Asclepias tuberosa).


  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Pierniczki świąteczne z miodem

Żurawina z miodem i wanilią

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili