Portal Pszczelarski


Pszczoły w obiektywie Katarzyny Judyckiej

Pszczoła na kwiecie stokrotki - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna Judycka

Pszczoła na kwiecie stokrotki - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna Judycka


Pszczoła na kwiecie lawendy - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie lawendy - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie lawendy - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie lawendy - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie lawendy - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie stokrotki - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie stokrotki - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie wiśni - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoła na kwiecie pigwy właściwej - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoły - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna JudyckaPszczoły - Pasieka u Alfreda. Autorka zdjęcia: Katarzyna Judycka

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasto z mąką z czarnego ryżu