Portal Pszczelarski


XIV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na trutowisku w Murckach

Zdjęcia z XIV Spotkania Pszczelarzy Śląskich na trutowisku w Murckach

Dnia 12 lipca 2015 r. odbyło się już po raz czternasty spotkanie pszczelarzy ze Śląska na trutowisku w Murckach (Katowice). W wydarzeniu uczestniczyło co najmniej kilkaset osób. Każde stoisko wystawiennicze i gastronomiczne było dosłownie oblegane, zaś parking pękał w szwach.

Autor zdjęć: Marcin Balana. Data wykonania: 12.07.2015 r.

Zobacz również:

XV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na Trutowisku w Murckach (zaproszenie na wydarzenie)

XIV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na trutowisku w Murckach (opis wydarzenia)

Uczestnicy wydarzenia i baner Trutowiska Murcki.Duże zainteresowanie wśród uczestników asortymentem stoisk.Pełny parking samochodów.Program wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia - XIV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na trutowisku w MurckachMiejsce przemawiania zaproszonych gości oraz wręczania odznaczeń.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Pszczelarze i miłośnicy pszczół.Namiot Sekcji Historycznej.Tłumy uczestników wydarzenia.Ule nieopodal sceny.Uczestnikom wydarzenia przygrywała muzyka.Tablica z historią Śląskiego Związku Pszczelarzy w Katowicach.Tablice z historią Śląskiego Związku Pszczelarzy w Katowicach.95 lat Śląskiego Związku Pszczelarzy w Katowicach.Duże zainteresowanie wśród uczestników asortymentem stoisk.Liczne grono uczestników wydarzenia słuchających zaproszonych gości.Gdy uczestnicy się bawili, pszczoły były wciąż w pracy.Miejsce pod występy artystyczne.Budynek koła łowieckiego Daniel.Dąb wolności posadzony dla uczczenia 25-lecia wolności.Kamień z informacją o rosnącej obok lipie drobnolistnej.Sosna Taborska posadzona z okazji poświęcenia zmodernizowanego trutowiska.Czynne ule.Uczestnicy wydarzenia.Śliwowica dla dorosłych.Stoiska wystawiennicze.Stoisko Agencji Rynku Rolnego i Wydawnictwa Pasieka.Stoisko Apivital.Stoisko firmy ApiKoz.Stoisko firmy Łysoń.Stoisko firmy Łysoń.Stoisko firmy Sułkowski.Stoisko firmy Sułkowski.Stoisko gastronomiczne - jedno z wielu.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Mazur.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Mazur.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Natura.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Natura.Stoisko Gospodarstwa Pszczelarskiego Kubik.Stoisko Gospodarstwa Pszczelarskiego Kubik.Stoisko m.in. z gazetami o tematyce pszczelarskiej.Stoisko OSP Pszczelarz Kraków.Stoisko ProBioEmy.Stoisko Sądeckiego Bartnika.Stoisko Sądeckiego Bartnika.Stoisko z etykietami na słoiki.Etykiety na słoiki.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z naturalnym miodem.Stoisko z naturalnym miodem.Stoisko z naturalnym piwem.Stoisko z naturalnym piwem.Stoisko ze sprzętem pasiecznym.Ul weselny.Komu znudziło się pszczelarzenie, zawsze może wstąpić do wojska.Trutowisko Murcki.Uczestnicy wydarzenia.

Liczba wyświetleń galerii: 7384



  Współpracują z portalem:

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Koktajl 3 razy M (Melon, Mango, Miód)

Carpaccio z kaczki w miodowym dressingu

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Ciasto orzechowe z miodem

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy