Portal Pszczelarski


XIV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na trutowisku w Murckach

Przemówienia uczestników wydarzenia.

Przemówienia uczestników wydarzenia.


Uczestnicy wydarzenia i baner Trutowiska Murcki.Duże zainteresowanie wśród uczestników asortymentem stoisk.Pełny parking samochodów.Program wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia - XIV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na trutowisku w MurckachMiejsce przemawiania zaproszonych gości oraz wręczania odznaczeń.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Przemówienia uczestników wydarzenia.Pszczelarze i miłośnicy pszczół.Namiot Sekcji Historycznej.Tłumy uczestników wydarzenia.Ule nieopodal sceny.Uczestnikom wydarzenia przygrywała muzyka.Tablica z historią Śląskiego Związku Pszczelarzy w Katowicach.Tablice z historią Śląskiego Związku Pszczelarzy w Katowicach.95 lat Śląskiego Związku Pszczelarzy w Katowicach.Duże zainteresowanie wśród uczestników asortymentem stoisk.Liczne grono uczestników wydarzenia słuchających zaproszonych gości.Gdy uczestnicy się bawili, pszczoły były wciąż w pracy.Miejsce pod występy artystyczne.Budynek koła łowieckiego Daniel.Dąb wolności posadzony dla uczczenia 25-lecia wolności.Kamień z informacją o rosnącej obok lipie drobnolistnej.Sosna Taborska posadzona z okazji poświęcenia zmodernizowanego trutowiska.Czynne ule.Uczestnicy wydarzenia.Śliwowica dla dorosłych.Stoiska wystawiennicze.Stoisko Agencji Rynku Rolnego i Wydawnictwa Pasieka.Stoisko Apivital.Stoisko firmy ApiKoz.Stoisko firmy Łysoń.Stoisko firmy Łysoń.Stoisko firmy Sułkowski.Stoisko firmy Sułkowski.Stoisko gastronomiczne - jedno z wielu.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Mazur.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Mazur.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Natura.Stoisko Gospodarstwa Pasiecznego Natura.Stoisko Gospodarstwa Pszczelarskiego Kubik.Stoisko Gospodarstwa Pszczelarskiego Kubik.Stoisko m.in. z gazetami o tematyce pszczelarskiej.Stoisko OSP Pszczelarz Kraków.Stoisko ProBioEmy.Stoisko Sądeckiego Bartnika.Stoisko Sądeckiego Bartnika.Stoisko z etykietami na słoiki.Etykiety na słoiki.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z kosmetykami.Stoisko z naturalnym miodem.Stoisko z naturalnym miodem.Stoisko z naturalnym piwem.Stoisko z naturalnym piwem.Stoisko ze sprzętem pasiecznym.Ul weselny.Komu znudziło się pszczelarzenie, zawsze może wstąpić do wojska.Trutowisko Murcki.Uczestnicy wydarzenia.


  Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Lawendowe ciasto dyniowe

Placki z borówkami i miodem z cytryną

Naleśniki bananowe z miodem

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem