Portal Pszczelarski


Skradzione ule z pasieczyska w okolicy Kłodzka

W nocy z 14 na 15 maja 2015 skradziono 2 ule z pasieczyska zlokalizowanego w okolicy Kłodzka. Są to ule producenta Burnat z dennicą wielofunkcyjną w kolorze białym, z pieczątką w kolorze zielonym BARTODZIEJ (jak na zdjęciu), oznakowane wewnątrz dennicy napisem "STARA ŁOMNICA 10". 

Oba zestawy w następującej specyfikacji:
- dennica wielofunkcyjna biała (jak na zdjęciu),
- zielony korpus gniazdowy,
- biała powałka (robiona na zamówienie, pasująca do podkarmiaczki Burnata (jak na zdjęciu) oraz 
- daszek niebieski z numerami 15 oraz 16.

Złodzieje zapomnieli z sąsiadującego ula zabrać lotniska, na których być może zachowały się odciski palców.

Zdarzenie zostało zgłoszone na Policję. Sprawa jest w toku. Za wszelkie informacje, które przyczynią się do złapania sprawcy lub sprawców przewidziana jest nagroda.

Kontakt:

Pasieka Stara Łomnica 
Tel: 519 825 004 
gwozdzie@gmail.com 
Facebook

Skradzione dwa ule producenta Burnat w okolicy KłodzkaMiejsce po skradzionych ulach w okolicy KłodzkaPasieka Stara ŁomnicaPasieka Stara ŁomnicaZielona pieczątka z napisem Bartodziej - znak szczególny skradzionych uli z okolic Kłodzka.

Liczba wyświetleń galerii: 10521



  Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie