Portal Pszczelarski


Sprzęt pszczelarski firmy Bartnicy.pl

Ramka wielkopolska. Źródło zdjęcia: Bartnicy.pl

Ramka wielkopolska. Źródło zdjęcia: Bartnicy.pl


Dennica niska ocieplona - element ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plDennica higieniczna - element ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plOtwory wentylacyjne - dennica higieniczna ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plDennica wysoka do poławiania pyłku - element ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plPółkorpus oraz powałka (a w niej trzy otwory wentylacyjne) - elementy ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plKorpus z szybką - widok z zewnątrz - dodatkowy element ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plKorpus z szybką - widok wewnątrz korpusu - dodatkowy element ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plDwuspadowy daszek ula - element ula wielkopolskiego. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plUl wielkopolski wielokorpusowy. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plUnikalny korpus z szybką. Widok z zamkniętymi drzwiczkami. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plUnikalny korpus z szybką. Widok z otwartymi drzwiczkami. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plDaszek ula - widok od spodu. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plKorpus - widok w środku. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plKorpus ula wielkopolskiego - widok wewnątrz. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plPodkarmiaczki ramkowe. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plPoławiacze pyłku. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plRamka wielkopolska - gniazdo i półnadstawka. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plRamka wielkopolska. Źródło zdjęcia: Bartnicy.plNa zdjęciu: rojnica wielkopolska. Źródło zdjęcia: materiały firmy Bartnicy.pl.Na zdjęciu: rojnica wielkopolska. Źródło zdjęcia: materiały firmy Bartnicy.pl.Na zdjęciu: rojnica wielkopolska. Źródło zdjęcia: materiały firmy Bartnicy.pl.

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto orzechowe z miodem

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Słodka sałatka z kurczakiem