Portal Pszczelarski


I Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego MŁAW

Prelegent Emil Maciąg podczas I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą. Autor zdjęcia: Michał Piątek

Prelegent Emil Maciąg podczas I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą. Autor zdjęcia: Michał Piątek


Napis na tablicy: I Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą. Autor zdjęcia: Michał PiątekPrelegent Emil Maciąg podczas I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą. Autor zdjęcia: Michał PiątekPrelegent Michał Piątek podczas I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą.Prelegent Paweł Stachlewski podczas I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą. Autor zdjęcia: Michał PiątekPrelegent Paweł Szafran podczas I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą. Autor zdjęcia: Michał PiątekUczestnicy I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą.Wystawa sprzętu pszczelarskiego podczas I Konferencji Pszczelarskiej Klubu Dyskusyjnego Między Łodzią a Warszawą.


  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Bigos z miodem

Koktajl pietruszkowy z miodem

Chleb na owsiance z miodem