Portal Pszczelarski


Domki dla dzikich zapylaczy od Ślężańskie Miody

Dwa domki dla dzikich zapylaczy autorstwa Daniela Boraka, właściciela marki Ślężańskie Miody.

Dwa domki dla dzikich zapylaczy autorstwa Daniela Boraka, właściciela marki Ślężańskie Miody.


Domek dla dzikich zapylaczy autorstwa Daniela Boraka, właściciela marki Ślężańskie Miody.Domki dla dzikich zapylaczy autorstwa Daniela Boraka, właściciela marki Ślężańskie Miody.Domek dla dzikich zapylaczy autorstwa Daniela Boraka, właściciela marki Ślężańskie Miody.Domek dla dzikich zapylaczy autorstwa Daniela Boraka, właściciela marki Ślężańskie Miody. Widok z ukosa.Dwa domki dla dzikich zapylaczy autorstwa Daniela Boraka, właściciela marki Ślężańskie Miody.


  Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Nalewka jaśminowa z miodem