Portal Pszczelarski


Nalewka miodowo-cytrynowa

Tak powinna wyglądać konsystencja po poprawnym wymieszaniu składników nalewki.

Tak powinna wyglądać konsystencja po poprawnym wymieszaniu składników nalewki.


Do wykonania nalewki miodowo-cytrynowej potrzebujemy: cytryny, miód oraz spirytus.Poza wymienionymi składnikami potrzebna będzie jeszcze wyciskarka do cytrusów.Uprzednio umyte i przekrojone na pół cytryny wyciskamy w celu uzyskania świeżego soku.Kiedy będziemy oddawać się wyciskaniu soku z cytryn, warto otwarty słoik miodu poddać kąpieli wodnej (tak aby otrzymać patokę - miód o konsystencji ciekłej).Składniki najlepiej rozlać do osobnych szklanek.Następnie składniki przelewamy w stosunku 1:3 do dużego słoika.Tak powinna wyglądać konsystencja nalewki przed mieszaniem.Solidnie mieszamy składniki nalewki przez mniej więcej minutę.Tak powinna wyglądać konsystencja po poprawnym wymieszaniu składników nalewki.Tak prezentuje się nalewka w karafce.A tak sugeruje się aby ją podawać. Smacznego!


  Współpracują z portalem:

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom