Portal Pszczelarski


VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego

Widok z balkonu na VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. Autor zdjęcia: Daniel Borak

Widok z balkonu na VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. Autor zdjęcia: Daniel Borak


Namiot. VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. Autor zdjęcia: Daniel BorakWidok z bramy zamkowej. VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. Autor zdjęcia: Daniel BorakUczestnicy VIII Agroturystycznego Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. W tle namiot. Autor zdjęcia: Daniel BorakMetalowy rycerz na skrzyni. VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. Autor zdjęcia: Daniel BorakUczestnicy VIII Agroturystycznego Święta Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec podziwiający występy artystów z balkonów. Autor zdjęcia: Daniel BorakWidok z balkonu na VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. Autor zdjęcia: Daniel BorakWidok z balkonu na VIII Agroturystyczne Święto Wina i Miodu Pitnego na Zamku Grodziec. Autor zdjęcia: Daniel BorakWidok na wieżyczkę Zamku Grodziec podczas VIII Agroturystycznego Święta Wina i Miodu Pitnego w Grodźcu. Autor zdjęcia: Daniel Borak


  Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Charakterystyka rodzaju Varroa i opis gatunku Varroa destructor

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Właściwości i zastosowanie miodu