Portal Pszczelarski


Pszczeli Ogród Zmysłów

Domek dla pszczół samotnic przywieziony przed ustawieniem na teren Pszczelego Ogrodu Zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.

Domek dla pszczół samotnic przywieziony przed ustawieniem na teren Pszczelego Ogrodu Zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.


Wykonanie niezbędnych pomiarów ogrodu. Autor: Marek Przybysz.Rośliny przygotowane do nasadzeń. Autor: Marek Przybysz.Rozlokowanie roślin na terenie ogrodu. Autor: Marek Przybysz.Przygotowanie rabat do nasadzeń bylin. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Wykonywanie nasadzeń na rabatach. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Ustawienie ula figuralnego. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Wykonanie rabaty pod domek dla owadów zapylających. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Domek dla pszczół samotnic przywieziony przed ustawieniem na teren Pszczelego Ogrodu Zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Ustawienie domku dla owadów zapylających – na zdjęciu pomysłodawca i projektant - Emil M. Szymański – oraz jeden z wykonawców – Wiesław Śliż. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Miniwarsztaty z wypełnienia różnymi elementami domu dla dzikich zapylaczy. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Warsztatów ciąg dalszy. Praca pali się w rękach. Autor zdjęcia: Marek PrzybyszHotel zaczyna nabierać wyglądu. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Hotel zaczyna nabierać wyglądu. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Jeszcze tylko zostało zabezpieczenie domku dla owadów zapylających siatką. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pszczelarze podczas pracy przy tworzeniu ścieżki wewnątrz ogrodu przyjaznego pszczołom i ludziom. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pszczelarze podczas pracy przy tworzeniu ścieżki wewnątrz ogrodu przyjaznego pszczołom i ludziom. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pszczelarze podczas pracy przy tworzeniu ścieżki wewnątrz ogrodu przyjaznego pszczołom i ludziom. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pszczelarze podczas pracy przy tworzeniu ścieżki wewnątrz ogrodu przyjaznego pszczołom i ludziom. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pszczelarze podczas pracy przy tworzeniu ścieżki wewnątrz ogrodu przyjaznego pszczołom i ludziom. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Wykonanie ścieżki zmysłów przez przedstawicieli TOPiK\'u. Wysypanie kamieni polnych. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Wykonanie ścieżki zmysłów przez przedstawicieli TOPiK\'u. Ułożenie mchu leśnego. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Wykonanie ścieżki zmysłów przez przedstawicieli TOPiK\'u. Wysypywanie szyszki. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pierwsza próba ścieżki zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pierwsza próba ścieżki zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pierwsza próba ścieżki zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pierwsza próba ścieżki zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.Pierwsza próba ścieżki zmysłów. Autor zdjęcia: Marek Przybysz.


  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Pierniczki na miodzie

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą