Portal Pszczelarski


Pszczoły w obiektywie Danuty Parej

Pracująca pszczółka na lepiężniku różowym. Autorka zdjęcia: Danuta Parej.

Pracująca pszczółka na lepiężniku różowym. Autorka zdjęcia: Danuta Parej.


Pszczoła miodna w pełnej okazałości. Autorka zdjęcia: Danuta ParejFacelia błękitna. Autorka zdjęcia: Danuta ParejPszczoła w poszukiwaniu nektaru na facelii. Autorka zdjęcia: Danuta ParejCiężka praca pszczoły na facelii błękitnej. Autorka zdjęcia: Danuta ParejFacelia jest bardzo chętnie odwiedzana przez pszczoły miodne i innych zapylaczy. Autorka zdjęcia: Danuta ParejFacelia jest atrakcyjnym urozmaiceniem dla pszczołowatych w przydomowych ogrodach. Autorka zdjęcia: Danuta ParejFacelia błękitna i pszczoła miodna. Autorka zdjęcia: Danuta ParejPszczoła w locie przy facelii błękitnej. Autorka zdjęcia: Danuta ParejPszczoła i facelia. Autorka zdjęcia: Danuta ParejPszczoła zbierająca pyłek na lępieżniku różowym. Autorka zdjęcia: Danuta Parej.Lepiężnik różowy i pszczoła miodna. Autorka zdjęcia: Danuta Parej.Pracująca pszczółka na lepiężniku różowym. Autorka zdjęcia: Danuta Parej.Lepiężnik różowy i pracująca na nim pszczółka w ogrodzie kwietnym. Autorka zdjęcia: Danuta Parej.


  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Konferencja Współczesne Uwarunkowania Zarządzania Środowiskiem

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Morfologia murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie