Portal Pszczelarski


Pszczoły w szkole

Spotkanie z pszczelarzem. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.

Spotkanie z pszczelarzem. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.


Uroczystość wręczenia nagrody w konkursie grantowym \Uroczyste wręczenie nagrody w konkursie grantowym \Uroczyste wręczenie nagrody w konkursie grantowym \Zabawa w malarza - tworzymy arcydzieło z pszczółką w tle. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Nasze malownicze arcydzieło. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Spotkanie z pszczelarzem. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Degustacja miodu - mniam... mniam. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Uczymy się robić świece z wosku pszczelego. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Piękne świece z wosku pszczelego. Żródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Młodzi detektywi z p. Mateuszem uczą się sztuki fotografii aby skutecznie uwieczniać swoje poszukiwania miejsc przyjaznych pszczołom. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Młodzi badacze przed wyruszeniem w drogę. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Młodzi badacze pszczelej natury w trakcie poszukiwań. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.W trakcie obserwacji. Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.Na podstawie obserwacji młodzi badacze stworzyli mapę miejsc przyjaznych pszczołom (na zdjęciu w trakcie jej tworzenia). Źródło zdjęcia: materiały przekazane przez p. Agatę Wojtuń.


  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Kontrola jakości miodu

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Pszczoły na dachu – hotelowy pomysł na ekologię

II Warsztaty Bartnicze w Puszczy Augustowskiej

Warsztaty bartnicze w Warszawie 2018

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Różowe stringi z miodem

Żeberka z rabarbarem pięciu smaków i miodem