Portal Pszczelarski


W szkole jak w ulu

Uczniowie szóstej klasy Szkoły Podstawowej w Hanulinie z efektem swojej pracy. Źródło: Szkoła Podstawowa w Hanulinie.

Uczniowie szóstej klasy Szkoły Podstawowej w Hanulinie z efektem swojej pracy. Źródło: Szkoła Podstawowa w Hanulinie.


Pani Agnieszka Jastrzębska reprezentująca Zakłady Tłuszczowa Kruszwica S.A. wręcza grant na ręce Pana Henryka Grzesiak, dyrektora Szkoły Podstawowej w Hanulinie. Źródło: SP w Hanulinie.Działania projektu pt. W szkole jak w ulu zostały przedstawione przez uczniów Szkoły Podstawowej w Hanulinie podczas uroczystego apelu. Źródło: SP w Hanulinie.Uczniowie pierwszej klasy Szkoły Podstawowej w Hanulinie przy rabacie z szałwią. Źródło: Szkoła Podstawowa w Hanulinie.Uczniowie szóstej klasy Szkoły Podstawowej w Hanulinie z efektem swojej pracy. Źródło: Szkoła Podstawowa w Hanulinie.Uczniowie czwartej klasy Szkoły Podstawowej w Hanulinie podczas działania w ranach projektu pt. W szkole jak w ulu. Źródło: Szkoła Podstawowa w Hanulinie.


  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Krążki owsiane z żurawiną i miodem

Pierniczki z miodem na święta - wersja 1

Amarantusowe batoniki z miodem

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Żurawina z miodem i wanilią