Portal Pszczelarski


Enactus Poland 2014

Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.

Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.


Nasze identyfikatory. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Podczas konkursu. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Podczas konkursu. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.W oczekiwaniu na wynik konkursu. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Puchar dla Enactus WSZiB za zajęcie III miejsca. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Pamiątkowe zdjęcie. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Nasza reprezentacja w konkursie. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.


  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym