Portal Pszczelarski


Stowarzysznie Natura i Człowiek - Zostań bohaterem pszczół

Na zdjęciu: Gotowy domek dla pszczół samotnic. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.

Na zdjęciu: Gotowy domek dla pszczół samotnic. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.


Na zdjęciu: przed rozpoczęciem prac. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Na zdjęciu: rozpoczęcie prac. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Na zdjęciu: ciąg dalszy prac. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Na zdjęciu: Prace nad domem dla pszczół samotnic. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Na zdjęciu: Gotowy ogród przyjazny pszczołom. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Na zdjęciu: Gotowy domek dla pszczół samotnic. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Na zdjęciu: Gotowy ogród przyjazny pszczołom. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.Na zdjęciu: Gotowy ogród przyjazny pszczołom. Źródło zdjęcia: Stowarzyszenie Natura i Człowiek.

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Racuchy z bananami i miodem

Puszysty omlet z bananami

Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Żurawina z miodem i wanilią

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową