Portal Pszczelarski


Zadrzechnia fioletowa w okolicy Świdnicy 2023.05

Niniejsza galeria przdstawia zdjęcia zadrzechni fioletowej przesłane przez naszego Czytelnika. Zdjęcia zostały wykonane w dniu 2023.05.29 w okolocy Świdnicy (woj. dolnośląskie).

Zadrzechnia fioletowa widziana w dniu 29.05.2023 w okolicach Świdnicy.Zadrzechnia fioletowa widziana w dniu 29.05.2023 w okolicach Świdnicy.Zadrzechnia fioletowa widziana w dniu 29.05.2023 w okolicach Świdnicy.Zadrzechnia fioletowa widziana w dniu 29.05.2023 w okolicach Świdnicy.Zadrzechnia fioletowa widziana w dniu 29.05.2023 w okolicach Świdnicy.Zadrzechnia fioletowa widziana w dniu 29.05.2023 w okolicach Świdnicy.

Liczba wyświetleń galerii: 1006

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Pyłek pszczeli - pozyskiwanie i szkodniki

Apiterapia praktyczna dla laika i medyka

Łukasz Karol Uliasz - Etyka pszczelarska i prawo naturalne w pszczelarstwie

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Konferencja Współczesne Uwarunkowania Zarządzania Środowiskiem