Portal Pszczelarski


Konferencja Pszczelarska w Brzesku 2019

III Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz Filip

III Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz Filip


III Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz FilipIII Konferencja Pszczelarska w Brzesku. Autor zdjęć: Janusz Filip


  Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasteczka lekko miodowe

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski